FrankVisser.NL
Frank Visser op Twitter Frank Visser op Facebook Frank Visser op Hyves Frank Visser op Youtube Frahk Visser op LinkedIn
 

vrijdag 10 augustus 2012

Meer ruimte nodig voor Artisklas

Artisklas moet ruimte krijgen om uit te breiden. De kleinste dierentuin van Nederland in het Schoterbos in Haarlem-Noord bestaat in 2014 vijftig jaar. Het zou volgens de schaduwfractie van ChristenUnie Haarlem een mooi cadeau zijn van de stad voor de buurt als dat jaar een vernieuwde Artisklas kan worden geopend. “De gemeente praat al jaren over het opknappen van het Schoterbos. Al deze plannen voor de lange termijn zijn mooi, maar hierdoor zitten de vrijwilligers van Artisklas al jaren in onzekerheid. Nu er geen woningbouw komt aan deze kant van het park moet de gemeente snel toestemming geven voor de uitbreiding van Artisklas”, aldus Frank Visser, voorzitter van de schaduwfractie.
In een brief aan de gemeenteraad pleit de schaduwfractie van de ChristenUnie ervoor een ongebruikt stuk groen in bruikleen te geven aan de Artisklas. Hierdoor wordt het mogelijk een aantal dierenverblijven te verruimen, ruimte te creĆ«ren voor enkele nieuwe diersoorten en de ingang van Artisklas te verplaatsen naar het Arthur van Schendelpad bij de jeugdherberg. Visser: “Het gaat om een klein stukje grond van een paar meter breed. Met de extra ruimte kunnen alle doodlopende paden in de Artisklas met elkaar worden verbonden, zodat een aantrekkelijke looproute ontstaat langs alle dierenverblijven.”

Volgens de ChristenUnie zijn de vrijwilligers van Artisklas al enkele jaren in gesprek met de gemeente over de uitbreiding, maar dit wil niet echt vlotten. Visser: “De tijd begint nu te dringen om de uitbreiding op tijd klaar te hebben voor het jubileum. De schaduwfractie van ChristenUnie Haarlem vindt Artisklas van grote waarde voor Haarlem. In tegenstelling tot de Haarlemse kinderboerderijen krijgt Artisklas nauwelijks subsidie. Met minimale middelen en zonder betaalde krachten wordt deze parel van Haarlem-Noord al jaren in stand gehouden. Voor veel gezinnen met jonge kinderen is het het ideale uitje in de buurt”.

Het beschikbaar stellen van de grond naast de Artisklas, binnen de bestaande padenstructuur van het Schoterbos, geeft volgens de ChristenUnie geen extra kosten voor de gemeente. De gemeente krijgt er wel veel voor terug. Het bestaande rommelige stuk snippergroen zal voortaan worden onderhouden door de Artisklas. Ook wordt tegelijk tegemoet gekomen worden aan de wens in de ontwerp gebiedsvisie voor het Schoterbos om de verschillende functies in het park beter met elkaar te verbinden.

 Artisklas is alleen geopend tijdens de weekenden. Meer informatie: http://www.artisklas-haarlem.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten