FrankVisser.NL
Frank Visser op Twitter Frank Visser op Facebook Frank Visser op Hyves Frank Visser op Youtube Frahk Visser op LinkedIn
 

woensdag 8 augustus 2012

Station of bus voor Vogelenzang

De ChristenUnie wil dat Vogelenzang bereikbaar blijft per openbaar vervoer. Nu buslijn 90 in december vanuit Den Haag naar Hillegom en Nieuw-Vennep gaat rijden in plaats van naar Haarlem dreigt het enige openbaar vervoer in Vogelenzang te verdwijnen. Daarom moet volgens de partij gekeken worden of station Bennebroek-Vogelenzang heropend kan worden. “De bus rijdt maar 1x per uur en doet er 24 minuten over om bij station Haarlem te komen. Met de trein zou het 6 minuten worden en 2x per uur. De reistijd naar Leiden zou ook 10 minuten korter worden. Dat is interessant voor nieuwe reizigers”, aldus Haarlemmer Frank Visser, kandidaat Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie.
De ChristenUnie pleit al jaren voor opening van nieuwe stations op het bestaande spoor en heeft dit ook opgenomen in het verkiezingsprogramma. Visser: “Er zijn nog veel dorpen en wijken langs het spoor die geen station hebben terwijl dit soort locaties steevast veel meer reizigers trekken dan de verkeersmodellen voorspellen. Als openbaar vervoer van hoogwaardige kwaliteit is dan wordt er gebruik van gemaakt”. Het station is volgens de regionale kandidaat van de ChristenUnie inpasbaar in de dienstregeling zonder grote gevolgen voor bestaande treinreizigers tussen Haarlem en Leiden. “De intercity hoeft er niet te stoppen en de stoptrein heeft nog ruimte in de dienstregeling en kan ook harder rijden dan hij nu doet”.

Heropening van het station hoeft volgens de ChristenUnie niet veel te kosten. Visser: “Er is een landelijk budget voor nieuwe kleine stations en hier volstaat een eenvoudig perron. Nu de bus verdwijnt moet heropening van het station worden onderzocht.” Voor de korte termijn ziet de ChristenUnie ook mogelijkheden om Vogelenzang per bus bereikbaar te houden. Visser: “Buurtbus 401 van Hoofddorp naar Bennebroek zou twee kilometer kunnen doorrijden naar Vogelenzang en een volwaardige buslijn kunnen worden. Een andere optie is om lijn 4 vanaf Heemstede De Glip door te laten rijden naar Bennebroek en Vogelenzang.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten